El este cu noi

Ne așteptăm cu toții ca Dumnezeu să ne scape de unele lucruri. Când vrem să evităm un lucru, când vrem să treacă mai repede ne îndreptăm privirea către Dumnezeu.

Dacă vrem să evităm și să o luăm pe ocolite, nu avem nevoie ca El să fie cu noi. Calea aceea este fără obstacole.

Pe un drum plin de greutăți vei învăța smerenia, dependența de Dumnezeu, și ce e mai important, El va fi acolo. Dumnezeu nu a spus niciodată că va fi ușor, că va fi așa cum vrem, El a promis că va fi cu noi.

Dacă te întrebi de ce Dumnezeu permite răul -  El nu a spus că ne va scăpa și că ne va fi bine, ci ca El este cu noi.

Acest lucru mă încurajează și mă face să merg, știind că este cu mine, și că nu mă va lasă singură.

Limite

Suntem limitați. Nu putem face foarte multe lucruri deodată și pentru mult timp.
Cel mai bine se vede când lucrezi mult, cu toate că îl implici pe Dumnezeu în ceea ce faci, și simți prezenta Lui, ai nevoie și de hrană. Ceea ce primim ne ajunge pentru o zi sau câteva (atunci când citești reții pentru puțin timp), și dacă nu există o constanță, inima noastră va fi goală. Mă gândesc că în momentele acestea ne-ar prinde bine să știm versetele pe de rost.


Zilele acestea am auzit o predică de-a lui Paul Washer legată de prioritizarea timpului pe care îl avem.Spunea el că oamenii își organizează timpul pentru a face lucrurile cu adevărat importante. Cred că este bine, pentru că timpul se scurge repede, uneori îl risipim aiurea, și nu putem să le facem pe toate.  


Nu știu dacă există vreo metodă prin care să putem jongla lucrurile lumești cu cele spirituale, dacă trebuie să le separăm sau nu, dacă trebuie să ne silim să citim Cuvântul lui Dumnezeu sau trebuie să fim atrași, cert e că uneori suntem în situația în care suntem goi și nu simțim nici o dorință să citim sau să ne rugăm. 
Știm ceea ce este bine, teoretizăm, însă de multe ori ne este greu să și aplicăm. 


Uneori în urma lucrurilor cu care am venit în contact, încercăm să înțelegem lucrurile lui Dumnezeu. Concepția greșită pe care o putem avea despre Dumnezeu ne poate face lipsiți de dorința de a veni în contact cu Cuvântul lui Dumenzeu. De exemplu dacă îl vezi pe Dumnezeu ca pe un tată autoritar, dictator, automat îți dorești să stai departe de El. 


Domnul să ni se descopere tot mai mult, să ne ajute să-L vedem așa cum este cu adevărat, să ne ajute să alegem lucrurile Lui, și să-L implicăm în tot ceea ce facem. El ne cunoaște limitele și ne dă putere. De asemenea ne-a dat și Duhul Sfânt pentru a ne ajuta să înțelegem, și să devenim tot mai mult asemenea chipului Domnului Isus.